En höstdag med en Iphone

En härlig dag som idag måste man ju ta vara på. Knallade ut i parken och njöt av solen.
Har numera en Iphone som mobil och tänkte ge er lite jämförelse mot förra telefonen Desire.
Att hålla och använda en Desire är som en helt vanlig bra telefon, att hålla i en Iphone är som att hålla i 8000:-
Den är otroligt design snygg, robust och stabil. Kanske inte världens bästa telefon att tappa pga. att den är av glas både bak och fram, så den borde vara ganska lätt att ha sönder. Tappa den faktisk idag, men som tur var så hade jag ett skydds skal, så det hände inget.
Anledningen till att jag bytte telefon var att kameran på Desiren var riktigt dålig. 5 Mp på kameran är inte allt utan det spelar stor roll hur bra sensorn är och hur den hanterar bilderna. Bilderna blev riktigt dåliga. Väldigt dålig detaljrikedom och ganska utslätade bilder. På Iphonen så är det också 5 Mp men där blir bilderna mycket mycket bättre. Nästan lika bra som min gamla Nokia N95 som iofs hade andra svackor i bilderna.
Att använda Iphonen är som att glida på en klick smör. Allt flyter på och är otroligt snyggt. Problemet är att vill du glida med klicken smör utanför stekpannan så går de inte. Du måste helt enkelt göra det i stekpannan som Apple har. Är man väldigt intresserad och vill göra vad du vill med telefonen så har du problem.
Går naturligtvis att jailbreaka telefonen och då blir den lite mer din egna, men fortfarande lite låst.
Så jag kommer nog kanske byta bort Iphonen senare när HTC eller någon annan kommer med en Android som har en bättre kamera.

Bilden är redigerad i ett av flera tusen program som finns på App store. Apple har faktiskt en stor fördel av att ha så många bra kontrollerade program jämfört med Androids Market.
Programmet som redigerat bilden med lite ”vignet” och färg förändring har dock försämrat kvalitén gämfört med originalbilden, men i det här fallet så gör det inget tycker jag.

1 kommentarer till ”En höstdag med en Iphone

  • Bra bilder med din "Nya". Det är inte bara viktigt med en bra kameralins utan det är lika viktigt att se "bilden". Det är du bra på oxå!!
    Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *